Előzmények

A Kurzus Tanfolyamszervező Bt.-t 1991-ben jegyezte be a cégbíróság és 1991 szeptemberében kezdte meg működését Szegeden. Az országban az elsők között kaptuk meg a jogot az Ipari és Kereskedelmi Minisztériumtól saját tematika alapján lakberendező képzésre. Az első évben csak Szegeden, majd 1992-től szinte minden régióban elkezdtük a tanfolyamok szervezését. Akkor újdonságnak számított egy ilyen jellegű képzés, melynek előzménye a „Lakásból-otthon” című, 30 órás tanfolyam volt.

Iskola

Lakberendező iskolánk a Kurzus Tanfolyamszervező Bt. által fenntartott képző intézmény, melyet a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, mint állami szakképzési és felnőttképzési szerv nyilvántartásba vett, és a 2013. évi LXXVII. törvényben foglaltak alapján felnőttképzést végez.

Nyilvántartási szám: E-000785/2014

Lakberendező iskolánkban OKJ-s bizonyítványt adó és egyéb szakmai képzés folyik.

Igazgatója: Bakacsiné Dr. Gulyás Mária főiskolai docens

Iskola vezetője: Bakacsi Anikó marketing szakközgazdász, a Tér és Rend lakberendezési magazin alapító főszerkesztője

Szakmai vezető: Büi Szilveszter formatervező

Fő profilunk: lakberendező, enteriőrtervező és bútortervező képzés.

Iskolánkban eddig közel 4201 hallgató tett sikeres vizsgát. 2022-ban a résztvevői elégedettségmérésünk átlaga 97,4%.

Képzési cél

A tanfolyamaink a lakberendezés, a belsőépítészet és a tárgykultúra iránt érdeklődőknek szólnak, azoknak, akik a változó világunkkal lépést szeretnének tartani, el akarnak igazodni a különböző stílusirányzatok között, kíváncsiak és nyitottak az újra, de megbecsülik a régi értékeket is.

Olyan vizuálisan képzett szakemberek kibocsátása, akik képesek önálló tervezői munkát végezni, és kreatív módon alkalmazkodni a különböző megbízói igényekhez. A megszerzett ismeretek birtokában, azok alkalmazásával egyeztetik a megbízó érdekeit saját szakmai tudásukkal, a megbízó igényeinek megfelelő, életfolyamatait tekintve működőképes tereket hoznak létre annak tárgyi rekvizitumaival együtt. 

Aki képes arra, hogy a felmerült feladatokra – esetenként más szakemberekkel együttműködve, szempontjaik figyelembevételével – formailag is teljes értékű, a felhasználó számára vonzó, a piacon versenyképes megoldást találjon.

Az iskola a kitalálás - a megtervezés - a megvalósítás készségének hármas egységét alakítja ki a hallgatóban.

A szaktanfolyamokon a lakberendezés különböző területein való jártasság elsajátítása, míg a mesterkurzuson ugyanennek készség szintre emelése a cél, ahol a szakmaiság kevésbé ismert, talán rejtett fortélyai sajátíthatók el. A képzések előadások és gyakorlati foglalkozások keretében zajlanak.

Kurzus Tanfolyamszervező Bt.
Cím: 
6725 Szeged, Bécsi krt. 6.
Iskolánk: 1068 Budapest, Felső erdősor 5. földszint (3-as csengő)
Mobil: +36 30 978 5489
e-mail: info@lakberendezoiskola.hu

Engedélyszám: E-000785/2014, E/2020/000203

Ügyfélszolgálat: 

1068 Budapest, Felsőerdősor u. 5. földszint (3-as csengő)

kedd, csütörtök 10-15 óráig, vagy telefonon előre egyeztetett időpontban