Design

Mert maga előtt tolja őket.

A mára gyakorlatilag önálló tudományos és művészeti diszciplinává vált tevékenység kölcsönveszi a tárgyainkat, és úgy adja vissza őket, hogy sok esetben rájuk sem ismerünk. A fogkefénktől az íróasztalunkig, az autónktól a táskánkig, a cipősarkunktól a hátizsákunkig minden egyes kicsi vagy nagy, fontos vagy opcionális tárgyunk bekerül a designgyárba. Haladnak futószalagon, a gépezet forgatja és alakítja őket, itt elvesz egy centimétert, ott hajlít rajtuk néhány fokot, amott recehártyarobbantó színeket loccsant rájuk.

Mindegy az anyag, a forma, a funkció, a designfázist kikerülni nem lehet. A futószalag főmérnökei mára életünk lényegi meghatározóivá váltak. Nincs az a politikus vagy művész, akinek ránk gyakorolt hatása felérne annak a tervezőével, aki környezetünk tárgyait alakítja ki. A tárgyak tudattalan befolyása ugyanis nem intenzív, de állandó.

Ha, a kenyérvágó kés egyszer kiesik a kezünkből, csak nevetünk. Ha, mindennap, akkor legszívesebben a tervező hátán vennénk használatba. A végén pedig újat veszünk. Újat, mindenből.

Mert a design univerzális.

Umberto Eco íróval együtt a designerek is vallják: műfaj nincs, tudás van.

0 Hozzászólások
szep 26, 2023 By axonadmin

Szakmai képzések


Lakberendező (tantermi, 2 félév)
Budapest 2024

10% kedvezmény!

362.500,- Ft /félév helyett
326.250,- Ft / félév

Jelentkezés »
Lakberendező (online, 2 félév)
Online képzés 2024

20% kedvezmény!

362.500,- Ft / félév helyett
290.000,- Ft / félév

Jelentkezés »

Egyéb képzések


Konyha workshop
Budapest
72 000 Ft
Jelentkezés »
3D-s látványtervező képzés
Online képzés, Tantermi képzés Budapest
185 000 Ft
Jelentkezés »